Over ons

In 1962 is het allemaal begonnen met Egbert Bijker. Egbert die boer was aan de kolderveense bovenboer had als enigste in de gemeente Nijeveen een trekker en maakte hiermee ook melkritten in de beide Bovenboeren. Boeren waar hij langs kwam vroegen ook of hij wilde grasmaaien en van het een kwam het ander. En Egbert schafte zich wat machines aan om hierop in te springen, en werd hierin ondersteund door de 3 zonen.

In 1964 kreeg het bedrijf een flinke impuls door de plaatselijke ruilverkaveling. In het begin was er veel handwerk, maar door de jaren heen werden de machines steeds geavanceerder, ieder jaar kwam er wel weer wat bij, je moet blijven investeren. Snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Zoon Lucas nam het stokje op een gegeven moment over van vader Egbert, de andere 2 sloegen ieder een andere weg in.

In 2005 is Loonbedrijf Bijker door de derde generatie overgenomen, dochter Hilda en schoonzoon Pieter en wonen inmiddels ook op “de olde stee” van opa en oma Bijker. Met deze overname is er ook een andere koers ingezet en zijn de bedrijf activiteiten verbreed naar grondverzetswerkzaamheden, dit leidde ook dat het klantenbestand van loonbedrijf Bijker zich verbreedde.

In maart 2012 was er dan ook een groot feest bij loonbedrijf Bijker, het bedrijf vierde hun 50- jarig bestaan. 2 jaar geleden werd er weer een nieuwe tak van werkzaamheden aan het bedrijf toegevoegd. Vrachtwagen met een mest oplegger uitgerust met GPS systeem en weging. Dit idee speelde al heel lang bij zoon Julian (4e generatie) die ook volop in het bedrijf meewerkt, en is in 2012 gerealiseerd. Dit heeft zich al heel gauw uitgebreid met een 2e vrachtwagen met mestoplegger en tevens een zandtrailer. In wijde omgeving zijn er mestsilo’s ingehuurd voor (tijdelijke) opslag van mest.

Loonbedrijf Bijker heeft dan ook als motto:

Je moet blijven investeren, snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen is heel belangrijk.